Arhiva vesti
                   

POČELA IZGRADNjA GLAVNOG CEVOVODA U PREŠEVU

21. April 2021.

Preševo – Beograd -  Projekat je izuzetno važan za razvoj infrastrukture u opštini Preševo i žiteljima će omogućiti uredno vodosnabdevanje, koje će uticati na ukupni kvalitet života, istakla je Jelena Čolić, zamenica direktora  Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

„Nama u Koordinacionom telu je izuzetno zadovoljstvo što ćemo kroz investiciju od 22.000.000 RSD u ovoj budžetskoj godini, omogućiti građanima Preševa da konačno bude rešen problem urednog vodosnabdevanja u ovoj opštini. Koristim priliku da se zahvalim Kraljevini Norveškoj,  koja preko svoje ambasade u Republici Srbiji finansira Projekat „Norveška za vas“ i  UNOPS-u, koji sprovodi projekat.  Kao i do sada, naša saradnja je bila bespekorna, a njihovi napori od ključne važnosti za uspeh ovog projekta. Verujuem da će radovi biti završeni predviđenom dinamikom i u roku“, zaključila je Čolić.

U prethodnom periodu , zajedničkim zalaganjem, stvorili smo uslove za započinjanje radova na izgradnji glavnog potisnog cevovoda u opštini Preševo.

Događaju su prisustvovali  zamenik ambasadora Kraljevine Norveške u Republici Srbiji,  Geir Hakon Johansen  i Šćiprim Arifi, predsednik privremenog organa opštine Preševo.

Izvor : Koordinaciono telo