Arhiva vesti
                   

POBOLjŠANA NAPLATA RAČUNA ZA STRUJU U BUJANOVCU

8. Decembar 2014.

Bujanovac - Direktor „Elektrodistribucije” u Vranju, Goran Nikolić, je rekao da je u poslednja dva meseca poboljšana naplata računa za struju u opštinama Bujanovac i Preševo, kao i da je u te dve opštine značajno smanjena krađa struje.

Nikolić je izjavio da iako i dalje ima problema sa očitavanjem brojila u domaćinstvima čiji su članovi u inostranstvu, u poslednja dva meseca nije bilo većih incidenata, kakvih je bilo u avgustu, kada je meštanin Velikog Trnovca metalnom štanglom napao radnike koji su došli da mu iseku nelegalno priključenu struju.

„Naplata računa za struju u Bujanovcu i Preševu je poboljšana, uglavnom ono što se potroši to se i naplati, a najveći problem su gubici zbog neovlašćenih priključaka. Na području koje pokriva „Elektrodistribucija” u Vranju, gubici su do 1.oktobra bili 26 odsto od ukupne potrošnje, čemu su najviše doprinele opštine Bujanovac i Preševo", kazao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, na području „Elektordistribucije” u Vranju, odnosno u celom Pčinjskom okrugu, u istom periodu 2013. godine gubici zbog „divljih" priključaka struje bili su 27 odsto.

Izvor: Beta i Koordinaciono telo