Arhiva vesti
                   

PET ŠKOLA U MEDVEĐI DOBIJA INTERAKTIVNE TABLE

26. Novembar 2018.

Medveđa – Učenici svih pet škola na teritoriji opštine Medveđa dobiće uskoro interaktivne, pametne table, kako bi se modernizovao obrazovni sistem, a inicijator kupovine ovih elektronskih tabli je predsednik opštine Nebjša Arić.

Kupovinu tabli finansiraće lokalna samouprava.

„Naša je želja da učenici opštine Medveđa usvajaju znanje, pored tradicionalnog, i na moderan način. Reč je o savremenoj obrazovnoj tehnologiji za učenike i nastavnike, i to je samo jedan od poteza koji lokalna samouprava čini da poboljša položaj mladih, da im stvori uslove koje imaju i deca u velikim mestima“, kaže Arsić.

Pametna table stvara preduslove za angažovanje svih čula u procesu sticanja novih znanja, razvija kreativnost učenika i obezbeđuje veću aktivnost učenika u nastavi i učenju.

Ova tabla poboljšava kvalitet nastave, čini je očiglednom i interaktivnom. Svojim karakteristikama, između ostalog, omogućava prikaz video-zapisa različitih formata i fotografija u velikoj rezoluciji, primenu velikog broja edukativnih softvera i uređivanje dokumenata na licu mesta.

Površina table je osetljiva na dodir, omogućava upotrebu digitalnog mastila i trenutno snimanje aktivnosti koja je u toku.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo