Arhiva vesti
                   

PESNIK IZ BOŽINjEVCA PROMOVISAO NOVU ZBIRKU

12. Februar 2019.

Bujanovac – Biblioteka “14. Novembar“ priredila je u bujanovačkom Domu kulture  promociju zbirke pesama za decu„Bašta duginih boja“ pesnika Miodraga Tomića iz Božinjevca kod Bujanovca.

Posle Vragolija čarolija (2014.)  i Peticije zaćoše (2017.), promovisana je najnovija knjiga Miodraga Tomića, u izdanju „Zapisa“ iz Bujanovca.

Pesme iz Tomićeve knjige čitale su učenice OŠ “Branko Radičević”, dok je autor posetiocima kazivao još uvek neobjavljene stihove koji će se naći u novoj knjizi koju priprema, a imaće, kako je rekao, ljubavnu tematiku. 

„U Bašti duginih boja razaznajemo glas izvoran, nesputan, prepušten spontanoj melodiji juga i intimnim tonovima detinjstva.Tomić se vezuje za zavičajne slike odrastanja deteta i to osećanje čini suštinu ovog rukopisa. Sa mnogo zanosa on niže stihove o dečijim i životinjskim ljubavima, brigama, strepnjama, školi i školskim obavezama, poentirajući često savetom, porukom, molbom, voljom za životom u Bogu. Iz njegovih stihova isijavaju životni optimizam, nepatvoreno dobrodušje i čista emocija“, kaže,između ostalog, recenzent knjige Dušica M. Filipović.

Miodrag Tomić rođen je u Trejaku, a poeziju piše od najranijeg detinjstva. Pesme su mu objavljene u Leksikonu savremenih srpskih pisaca (2015.), a dobitnik je mnogih nagrada.

Pored izdavača, štampanje knjige pomogla je i Opština Bujanovac.

Izvor: Bujanovačke i Koordinacino telo