Arhiva vesti
                   

PČINjSKI OKRUG KOMPLETNO U SISTEMU „BEBO, DOBRO DOŠLA NA SVET“

27. Februar 2019.

Preševo – Šest opština Pčinjskog okruga tokom decembra prošle godine priključile su se sistemu za elektronsku prijavu novorođenčadi u okviru projekta „Bebo, dobro došla na svet“, čime je omogućen elektronski postupak prijave u vezi sa zahtevom za ostvarivanje prava na roditeljski dodatak. Početkom ove nedelje u okviru jedinstvenog upravnog mesta “eBEBA” zahtev za ostvarivanje prava na roditeljski dodatak otvoren je i za opštinu Preševo.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu još od 4. februara 2019. godine, obezbedila je telefonsku podršku zaposlenima koji su ovlašćeni za rad na sistemu za prijavu novorođenčadi u okviru projekta „Bebo, dobro došla na svet“.

Takođe, na sajtu Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu dostupna je i kontakt forma putem koje se mogu poslati pitanja, ukazati na probleme, dostaviti sugestije, u vezi sa projektom „Bebo, dobro došla na svet“ (eBeba).

Putem kontakt forme, moguće je postaviti pitanja koja nisu urgentna imajući u vidu da odgovor stiže u roku od 72 sata.

Kontakt centar namenjen ovlašćenim licima za rad na sistemu elektronske prijave novorođenčadi, dok se roditelji upućuju na kontakt formu dostupnu na sajtu Vlade Republike Srbije za sva pitanja u vezi sa prijavom rođenja njihovog deteta.

Do danas je, od početka izdavanja elektronske  prijave rođenja deteta u Zdravstvenom centru Vranje, od 10. jula 2016. godine, na ovaj način prijavljeno 4.027 novorođenčadi –kako navode iz ZC Vranje.

Izvor: OK radio i Koordinaciono telo