Arhiva vesti
                   

OTVORENI KONKURSI ZA VOJNE ŠKOLE

18. Februar 2015.

Konkursi za prijem učenika i kadeta u vojne škole otvoreni su 16. februara i trajaće do 31. marta 2015. godine. U Vojnu gimnaziju se prima  90 učenika, u Vojnu akademiju 99 kadeta, dok na Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije ima slobodnih mesta za 25 kadeta.

Potrebno je da mladići i devojke koji žele da konkurišu za upis u vojne škole blagovremeno podnesu prijave u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji svog stalnog mesta boravka. Uz prijavu je potrebno priložiti i neophodnu dokumentaciju.

Tokom trajanja konkursa, Vojna akademija i Vojna gimnazija će svake subote organizovati akciju „Otvorena vrata“. Tada će svi zainteresovani kandidati biti u prilici da posete ove škole i neposredno se upoznaju sa njihovim kapacitetima i mogućnostima, dok će im zaposleni pružiti sve potrebne informacije u vezi sa konkursom i uslovima života i rada u njima.

Konkurs je objavljen u časopisu „Odbrana“, kao i na veb sajtovima Ministarstva odbrane – www.mod.gov.rs , Univerziteta odbrane – www.uo.mod.gov.rs , Vojne akademije – www.va.mod.gov.rs , Vojnomedicinske akademije – www.vma.mod.gov.rs  i Vojne gimnazije – www.gimnazija.mod.gov.rs,  gde se može naći više informacija o uslovima konkursa i  potrebnoj dokumentaciji.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo