Arhiva vesti
                   

OTVORENA ŠKOLA NOVIH LIDERA

11. Novembar 2011.

Preševo - Nevladina organizacija „Inicijativa mladih za ljudska prava“ otvorila je u Preševu školu u kojoj će mladi lideri sa juga Srbije steći znanja i veštine potrebne za poboljšanje života mladih u svojoj sredini. U „Školi novih lidera", koja je namenjena maturantima srednjih škola iz Preševa i Bujanovca, učiće se o ljudskim i manjinskim pravima, teorijama države i demokratije, evropskim integracijama i uticaju nedavne prošlosti na političku situaciju na Balkanu. Mladi iz ove dve opštine, njih 30, u školi će učiti i o osnovama javnog zagovaranja, analitičkog i akademskog pisanja i osnovama praktične politike. Diplomirani studenti „Škole novih lidera" dobiće finansijsku pomoć za realizaciju svojih ideja, kojima će doprineti poboljšanju položaja mladih u svom gradu.

„Problemi sa kojima se suočavamo u Preševu i Bujanovcu su veliki, ali za mlade ljude mogu da predstavljaju mogućnost i izazov da nešto promene. Ovakve obuke su odlične, a na vama je da pokažete hrabrost da se suočite sa problemima i uključite u društveni i politički život", rekao je poslanik u Skupštini Republike Srbije Riza Haljimi.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi naglasio je da ovakva škola mladima može da pruži osnovna znanja koja će im omogućiti da utiču na unapređenje života u svojoj sredini.

Projekat „Škola novih lidera" finansira ambasada Velike Britanije.