Arhiva vesti
                   

OTVORENA KANCELARIJA OMBUDSMANA U BUJANOVCU

7. Decembar 2011.

U Bujanovcu je danas otvorena kancelarija zaštitnika građana, prva izvan Beograda, a ombudsman Saša Janković je rekao da je cilj povećanje poverenja građana u institucije sistema i poboljšanje rada lokalne uprave.

„Danas, kada u Bujanovcu otvaramo kancelariju ombudsmana, prvu izvan Beograda, apelujem na centralnu vlast, da se pravo na dobru upravu uvrsti u Ustav Srbije, jer je to pravi put da vlast bude servis građana“, kazao je Janković.

On je prilikom otvaranja kancelarije ombudsmana rekao da rad zaštitnika građana prati čitav niz problema, ali da se, uprkos svemu, svakoga dana rad organa vlasti unapređuje, što je dragoceno za građane Srbije.

„Ja ipak nisam u potpunosti zadovoljan brojem i karakterom predmeta. To što je na adresu ombudsmana do sada stiglo 9.141 pritužbi, a u Bujanovcu i Preševu samo 340, znak je nedostatka poverenja građana u institucije sistema“, rekao je Janković.

On je dodao da su po karakteru problemi građana juga Srbije isti sa problemima svih drugih ali da su „ovde jači i izraženiji“.