Arhiva vesti
                   

OTVOREN KONKURS ZA STIPENDIRANjE SREDNjOŠKOLACA

21. Avgust 2018.

Beograd - Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa grupom donatora, raspisala je konkurs za dodelu stipendija učenicima iz najosetljivijih grupa koji 2018. godine upisuju prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole na teritoriji Republike Srbije.

Posebnu prednost pri dodeli stipendija će imati učenici iz osetljivih društvenih grupa, kao što su materijalno ugrožene porodice, jednoroditeljske porodice, izbegličke i raseljeničke porodice, osobe sa invaliditetom, porodice u kojima dete ili roditelj boluje od neke hronične bolesti itd.

U Srbiji još uvek postoji veliki broj dece koja su van sistema obrazovanja ili čiji roditelji ili staratelji veoma teško obezbeđuju najosnovnije uslove za školovanje. Fondacija Ana i Vlade Divac, kroz program „Divac stipendije”, kontinuirano pomaže deci iz najugroženijih društvenih grupa kako bi imali jednake startne pozicije u toku školovanja, što posledično dovodi do smanjenja nivoa siromaštva, socijalne isključenosti i diskriminacije. Takođe, zahvaljujući boljem obrazovanju, mladima se obezbeđuje lakše uključivanje u svet rada i veća samostalnost.

Pravo na stipendiju imaju učenici koji postižu odličan uspeh u učenju i vladanju, kao i učenici koji su učestvovali i postizali uspehe na različitim takmičenjima ili ostvarivali dobre sportske rezultate. Učenici koji budu izabrani na konkursu biće u obavezi da najmanje četiri sata mesečno volontiraju i tako doprinesu promociji kulture davanja u našem društvu.

Konkurs će biti otvoren od 20. avgusta 2018. do 7. septembra 2018. godine.

Dodatne informacije o konkursu i prijavni obrazac su dostupni na

https://www.divac.com/Konkursi/2485/KONKURS-ZA-DODELU-STIPENDIJA-UCENICIMA-ZA-SKOLSKU.shtml     

Izvor: Fondacija Ana i Vlade Divac i Koordinaciono telo