Arhiva vesti
                   

OTVARANjE ODELjENjA VISOKE MEDICINSKE ŠKOLE STRUKOVNIH STUDIJA IZ ĆUPRIJE U VRANjU

20. Mart 2018.

Vranje - Sporazum o otvaranju odeljenja Visoke medicinske škole strukovnih studija iz Čuprije u Vranju su potpisali dr Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja,  dr. Hristos Aleksopulos, direktor Visoke medicinske škole u Ćupriji i Ljiljana Đorđević, direktorka Visoke škole primenjenih strukovnih studija u Vranju.

Milenković je izrazio zadovoljstvo zbog početka poslovno-tehničke saradnje i otvaranja odeljenja pomenute škole iz Ćuprije u Vranju.

"Znam da je veliko interesovanje učenika srednje medicinske škole za dalji nastavak školovanja upravo u ovoj ustanovi. Ova škola ima izuzetan renome, tradiciju i stručan kadar. Možemo da računamo da će, po ovom sporazumu, u školskoj 2018-2019. godini biti upisano 80 studenata”, rekao je Milenković.  

Prema njegovim rečima, učenici celog juga Srbije, ali i iz drugih krajeva, će biti u mogućnosti da se obrazuju u ovoj školi.

Hristos Aleksopulos, direktor Visoke medicinske škole u Ćupriji, kazao je da ova državna ustanova  brine o obrazovanju zdravstvenih radnika. Škola postoji 20 godina, a veliki broj studenata dolazi sa juga Srbije.

,,Treba povećati procenat medicinskih sestara sa Visokom medicinskom školom jer je to  potreba  juga Srbije. Mi smo krenuli sa opštim smerom, ali je u planu i otvaranje  novih smerova za fizioterapeute i strukovne radiološke tehničare “, istakao je Aleksopulos.

Ljiljana Đorđević, direktorka Visoke škole primenjenih strukovnih studija u Vranju, kazala je da dve škole imaju mnogo toga zajedničkog.

"Naša  škola ima adekvatne učionice, laboratorije, opremu, ali i deo nastavnog kadra koji može da pomogne Visokoj medicinskoj školi iz Ćuprije u procesu akreditacije, i prilikom realizacije nastavnog plana i programa”, napomenula je Đorđevićeva.

Izvor: RTV Ritam i Koordinaciono telo