Arhiva vesti
                   

OTPAKIVANjE: BUJANOVAC - MESTO SUSRETA MLADIH

30. Januar 2015.

Centralni događaj regionalne razmene mladih iz Bujanovca i Obrenovca u okviru projekta „Otpakivanje 2014/15" biće održan u petak, 30. januara, u 12.00 časova  u Kancelariji za mlade Bujanovac (Karađorđa Petrovića 7).

Cilj projekta „Otpakivanje 2014/15" je da podstakne saradnju mladih iz mešovitih i jednonacionalnih sredina. Ima dva segmenta - pripremu i izradu kulturnih paketa u zajednici i organizaciju regionalnih razmena.

Na skupu će govoriti: Nagip Arifi, predsednik opštine Bujanovac, Snežana Klašnja, pomoćnica ministra omladine i sporta, Branko Spasić, član Saveta za mlade Obrenovca i Vjolca Aliu, koordinatorka Kancelarije za mlade Bujanovac

Tokom regionalne razmene, pored predstavljanja kulturnih paketa Kancelarija za mlade iz Bujanovca i Obrenovca, biće otvorena i izložba fotografija kulturnih paketa i održana debata o oživljavanju ideje različitosti među mladima i u zajednici.

U sklopu regionalne razmene, kao druge faze projekta „Otpakivanje 2014/15", u poseti Kancelariji za mlade opštine Bujanovac od 29. do 31. januara biće mladi iz Kancelarije za mlade opštine Obrenovac.

Projekat „Otpakivanje 2014/15", koji treba da omogući povezivanje mladih iz 12 opština u Srbiji, finansira Evropska unija u okviru programa „Podrška civilnom društvu".

Za dodatne informacije možete se obratiti koordinatorki projekta Neveni Nikolić (otpakivanje@bgcentar.org.rs) ili koordinatorki Kancelarije za mlade Bujanovca Vjolci Aliu.

Izvor: EurActiv vebsajt i Koordinaciono telo