Arhiva vesti
                   

OPŠTINA MEDVEĐA PRVA U ZEMLjI U OBLASTI UPRAVLjANjA LjUDSKIM RESURSIMA

23. Oktobar 2017.

Medveđa - Opština Medveđa je konkurisala i prijavila se kod Saveta Evrope za implementaciju paketa podrške za upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi. Uspela je da se nađe na listi pilot lokalnih samouprava u kojima se 6 meseci unazad sprovodila kontinuirana obuka, čiji je cilj modernizacija i unapređenje opštinske administracije, a najveću korist imaće krajnji korisnici, građani opštine Medveđa.

Partneri na projektu su bili SKGO, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Savet Evrope, uz finansijsku podršku Evropske Unije.

Vizija i cilj opštine Medveđa je da ima stručne, kvalitetne i posvećene kadrove, koji posao obavljaju predano, savesno i profesionalno, poštuju vrednosti organizacije i etički kodeks, teže ka stalnom ličnom i profesionalnom razvoju i ulažu maksimalne napore kako bi kvalitet usluga za građane i privredu bio na najvišem mogućem nivou.

Đorđe Belamarić, konsultant  Saveta Evrope, izvršio je procenu na osnovu Upitnika za vrednovanje učinka u oblasti Upravljanja ljudskim resursima, koji je pokazao da je opština Medveđa u potpunosti realizovala projekat i kao takva uspela da se nađe na vrhu u sprovođenju funkcije ljudskih resursa.

Zahvaljujući službenicima za upravljanje ljudskim resursima (ULjR), koji su implementirali pilot projekat, opština Medveđa se trenutno nalazi na prvom mestu, ispred grada Smedereva, koji je do sada bio vodeći u ovoj oblasti. Uloga službenika ULjR je da osiguraju da su ljudi sa odgovarajućim znanjem i veštinama u pravo vreme na pravom mestu.

Izvor: Info centar jug i Koordinaciono telo