Arhiva vesti
                   

OPŠTINA MEDVEĐA POTPISALA MEMORANDUM O RAZUMEVANjU U OBLASTI DOBROG UPRAVLjANjA

31. Maj 2019.

Medveđa – U Beogradu je potpisan Memorandum o razumevanju u oblasti dobrog upravljanja, između 96 lokalnih samouprava i predstavnika programa Swiss PRO, koji podržava Vlada Švajcarske. Ugovor vredan 5,8 miliona evra, namenjen je gradovima i opštinama.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Švajcarska kancelarija za saradnju, relavantne državne institucije, međunarodne organizacije i gradonačelnici i predsednici opština. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić.

Program podrške Vlade Švajcarske obuhvata razvoj opština kroz unapređenje dobrog upravljanja u sprovođenju nadležnosti jedinica lokalne samouprave i socijalne uključenosti. Cilj aktuelnog programa Swiss PRO je da javnu upravu učini modernim servisom za građane i privredu, kroz unapređenje vladavine prava na lokalnom nivou, povećanje odgovornosti i transparentnosti, unapređivanje učešća građana, kao i povećanje efikasnosti i delotvornosti u delovanju lokalnih samouprava.

Izvor: Jugmedia, Swiss PRO i Koordinaciono telo