Arhiva vesti
                   

ONLAJN RADIONICE ZA NOVINARE I NVO O PROCESU PRISTUPANjA SRBIJE EU

26. Jun 2020.

Društvo ekonomista Niša poziva sve zainteresovane da se prijave za edukaciju o procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji i ulozi organizacija civilnog društva u procesu pregovora o pristupanju.

Poziv je upućen predstavnicima organizacija civilnog društva koje se bave ekonomskom politikom i zaštitom potrošača, iskazuju interes za učešćem u procesu pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, profesionalnim i omladinskim udruženjima, kao i zainteresovanim novinarima iz lokalnih i nacionalnih medija i predstavnicima relevantnih gradskih i regionalnih državnih institucija u oblasti privrede.

U fokusu edukacije su tzv. ekonomska pregovaračka poglavlja (Poglavlje 1 – Slobodno kretanje robe; Poglavlje 8 – Politika konkurencije; Poglavlje 20 – Preduzetništvo i industrijska politika; Poglavlje 28 – Zaštita potrošača).

Radionice se organizuju u saradnji sa niškim EU info kutkom, a održaće se online posredstvom „Zoom “ platforme.

- Prva edukativna radionica pod nazivom „Uvod u proces pristupanja Evropskoj uniji“će biti održana 26.juna,  od 14 do 15.30 časova.

- Druga edukativna radionica pod nazivom „Proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji“će biti održana 27.juna od 12 do 13.30 časova.

Link za registraciju je https://euinfo.civicatalyst.org/pristupanje_eu.

Učešće u edukaciji je besplatno.

Projekat „Pripremi se za učešće“finansira Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji a implementira Centar za evropske politike – CEP, u svojstvu vodećeg partnera na projektu, sa partnerskim organizacijama: Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Centar savremene politike (CSP).

Izvor: Građanske inicijative i Koordinaciono telo