Arhiva vesti
                   

ONLAJN RADIONICA „NASILjE PREMA ŽENAMA I ZDRAVLjE“

8. Mart 2021.

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, EU info point Novi Sad i EU info point Niš, u saradnji sa Autonomnim ženskim centrom, vas pozivaju na onlajn izlaganje i razgovor na temu „Nasilje prema ženama i zdravlje”. Radionica će se održati u utorak, 9. marta 2021. godine, sa početkom u 19 časova, a vodiće je psihološkinja Tanja Ignjatović.

Nasilje prema ženama je veliki društveni problem, koji ugrožava pravo žena na slobodan i zdrav život. Iako žene najčešće preživljavaju nasilje od strane muževa, intimnih partnera i drugih članova porodice, odgovornost da reagujemo na nasilje nalazi se na svim članovima društva jer nasilje nije privatna stvar. Ugrožavajući život žena, nasilje onemogućava postizanje opšte jednakosti, razvoja i mira u društvu.

Neke od tema o kojima će se razgovarati:

  • Život u nasilju i posledice na žene i njihovu okolinu
  • Zakonski mehanizmi zaštite žena
  • Uticaj nasilja na zdravlje žena
  • Upoznavanje sa mogućnostima zaštite od nasilja

Prijavljivanje za radionicu se obavlja popunjavanjem onlajn formulara kome možete pristupiti na https://euinfo.civicatalyst.org/registracija

Tanja Ignjatović, koja će voditi radionicu, se bavi individualnim konsultantskim radom sa ženama sa isksutvom muškog nasilja. Glavne oblasti njene ekspertize su rodno nasilje prema ženama u intimnom partnerskom odnosu, institucionalni odgovor na nasilja prema ženama i nasilje u porodici, zloupotreba dece protiv žena-majki koje imaju iskustvo nasilja, politike rodne ravnopravnosti u obrazovnim programima i odgovor obrazovnog sistema na rodno zasnovano nasilje.

Izvor: euinfo.rs i Koordinaciono telo