Arhiva vesti
                   

ONLAJN EDUKATIVNA RADIONICA „NAPIŠI I VODI PROJEKAT U 10 LAKIH KORAKA”

7. Jun 2019.

„Napiši i vodi projekat u 10 lakih koraka” je onlajn edukativna radionica čiji je cilj da vam pomogne da steknete praktično znanje u oblasti koja vam sutra može postati zanimanje.

Bilo da spadate u grupu onih koji žele nešto da promene u svom okruženju, odnosno imate ideju o osnivanju udruženja ili strat-ap-a, ili onih koji bi želeli da nauče kako da vode projekte bez obzira da li su ih sami smislili ili ne, pomenuta edukativna radionica će vam pomoći da steknete praktična znanja koja ćete kasnije moći da primenjujete u samostalnom radu.

Edukacija obuhvata sledeće teme:

- Dokumentaciju potrebnu za osnivanje udruženja ili pokretanje start- ap-a;

- Pronalaženje poziva za finansiranje projekata u Republici Srbiji ili inostranstvu;

- Učešće u javnim nabavkama;

- Pisanje predloga projekta, projektnih aktivnosti, projektnog budžeta i završnog izveštaja.

Intenzivna edukativna radionica podrazumeva;

• Osnivanje udruženja ili start-ap-a i pisanje predloga projekta -  dobićete informacije o neophodnoj dokumentaciji za osnivanje udruženja ili start- ap-a, o tome kako da se na početku povežete sa potencijalnim partnerima i kako da počnete sa radom. Naučićete kako nastaje projektna ideja, kako se pišu i sprovode projektne aktivnosti, šta je ciljna grupa, kako se ona određuje i koji su rizici u sprovođenju projekata.

• Budžet projekta -  praktični primeri i vežba o sačinjavanju budžeta projekta, kako se pravdaju sredstva, kako do sufinansiranja i na koji način se planiraju budžet i troškovi.

• Izveštavanje - praktičan rad na praćenju ciklusa jednog projekta, tokom koga ćete naučiti kako se aktivnosti prate i pravdaju. Pored toga, samostalno ćete napisati jedan izveštaj.

Cilj ove edukacije je da vam pomogne na samom početku, stoga ne morate da imate bilo kakvo predznanje. 

Za učešće u edukativnoj radionici je potrebno da imate internet konekciju, računar ili mobilni telefon.

Poziv za prijavu je otvoren do 15. juna 2019.godine, odnosno do popune mesta.

Prijava se vrši upitom na office@nomcentar.com ili nomcentar@gmail.com, nakon čega ćete dobiti prijavni formular i više detalja o radionici.

Izvor: Nomcentar i Koordinaciono telo