Arhiva vesti
                   

OMLADINSKI IZAZOV “GENERATION UNLIMITED” (ROK: 10. FEBRUAR 2020)

9. Januar 2020.

Omladinski izazov u okviru inicijative “Generation Unlimited” stiže u Srbiju! UNICEF poziva mlade da ponude rešenja kojima će pomoći unapređenje obrazovanja, zapošljivosti i građanskog aktivizma. Prijavite se ako imate ideje kako da pokrenete rešavanje problema u svojoj zajednici a nemate dovoljno sredstava da ih sprovedete u delo.

Ako mislite da možete da doprinesete rešenju izazova u okruženju u kojem živite, a koji se tiču nekog od sledećih pitanja, ovo je poziv za vas:

  • Kako da se mladi bolje upoznaju sa tržištem rada, i kako da poslovni svet prepozna njihov potencijal?
  • Kako da mladi u školi i van nje dobiju više prilika da razvijaju veštine i dodatno se usavršavaju?
  • Kako da svi mladi imaju jednak pristup prilikama za razvoj i zaposlenje?
  • Kako da se mladi podstaknu da proaktivno rešavaju probleme i aktivno učestvuju u društvu?

Poziv je otvoren za mlade iz cele Srbije. Timovi mogu imati od 3 do 5 članova. Svaki član tima mora da ima između 14 i 24 godine.

UNICEF podržava različitost i posebno ohrabruje mlade koji nisu imali priliku da učestvuju u ovakvim aktivnostima da se prijave.

Rok za prijavu je 10. februar 2020. godine.

Prijavni formular je dostupan na  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeYDG861KWgRy29UAmA0HoeVH-_9PU4usVMCH7xB-8qzDhISw/viewform.

Ukoliko vam je lakše, odštampanu prijavu sa pomenutog linka možete da pošaljete na adresu: UNICEF u Srbiji, Program za mlade, Svetozara Markovića 58, 11000 Beograd.

Ukoliko niste u mogućnosti da prijavu popunite na navedene načine, možete da pozovete broj telefona 0644747827.

10 timova će biti izabrano da učestvuje na dizajn radionici od 27. do 29. februara, gde će razvijati svoje rešenje. Potom će 5 najboljih timova dobiti finansijsku podršku u vrednosti od 1.000 američkih dolara i tromesečnu mentorsku podršku za sprovođenje projekta koji su osmislili.

Svaki član tima mora biti prisutan tokom sva tri dana dizajn radionice (27-29. februar 2020), kao i na pripremnom vebinaru koji će prethoditi radionici (22. februar 2020).

Ukoliko tim bude izabran za finansijsku podršku i mentorstvo, potrebno je da se posveti razvijanju i sprovođenju projekta do juna 2020.

 “Generation Unlimited” ili “GenU” pokrenuo je omladinski izazov koji se ove godine dešava u 40 zemalja širom sveta. Cilj ove inicijative je da osnaži mlade da stvaraju rešenja za izazove u svom okruženju i da na taj način unapređuju svoje veštine, lakše prelaze put od obrazovanja do zaposlenja i postaju društveno aktivni. Izazov u Srbiji podržavaju UNICEF i UNDP, a realizuju ga organizacija “Razlivalište” uz podršku Saveza izviđača Srbije. Više informacija o ovoj inicijativi možete pročitati na https://www.generationunlimited.org/news-and-stories/generation-unlimited-youth-challenge-201920-press-release

Izvor:  www.unicef.org i Koordinaciono telo