Arhiva vesti
                   

OMLADINSKA RAZMENA OD KUĆE

25. Mart 2020.

Od uvođenja vanrednog stanja povodom virusa Covid19, mladi su preplavljeni pozivima za različite besplatne online sadržaje u oblasti edukacije, kulture, sportskih aktivnosti… Većini ovih sadržaja nedostaje interaktivnost, kao i omogućavanje direktne razmene između mladih, a uz promociju principa #ostanikodkuće, kako bi se mladi maksimalno zaštitili.

Ideja serijala “Omladinska razmena od kuće – sve je moguće!” jeste da omogući onlajn prostor za upoznavanje i povezivanje mladih iz različitih gradova, uz edukativni sadržaj u skladu sa interesovanjima mladih.

Poziv je namenjen organizacijama, omladinskim radnicima i liderima.

Kako je zamišljeno:

• Jednodnevne ili višednevne omladinske razmene koje okupljaju mlade iz najmanje 2 grada u Srbiji;

• Edukativni sadržaj/tema u odnosu na interesovanje mladih i tematsko opredeljenje uključenih organizacija;

• Najmanje 10, najviše 100 mladih na jednoj razmeni, uključujući i omladinske lidere i omladinske radnike;

• Mesto dešavanja: ZOOM sastanci ili Moodle platforma. NAPOR stavlja na raspolaganje svoje plaćene naloge, kao i smernice za korišćenje Zoom sastanaka. http://www.napor.net/sajt/images/Dokumenta/smernice_za_platforme/Smernice_za_korienje_ZOOM_platforme.pdf

Svi zainteresovani mogu da ostave svoje podatke i nominuju temu za omladinsku razmenu od kuće na  linku https://docs.google.com/spreadsheets/d/1g_wWvHsrDjXKxvFeJNIFFxUkCG4QtG4RGkysJOpnjZA/edit?usp=sharing

Za podršku u umrežavanju i promociji vaših omladinskih razmena možete se obratiti Bojani Stojković na bojana.stojkovic@napor.net ili putem telefona: 066112228.

Izvor: NAPOR i Koordinaciono telo