Arhiva vesti
                   

OKRUGLI STO: „DELOTVORNO UČEŠĆE NACIONALNIH MANjINA U JAVNOM ŽIVOTU“

27. Maj 2019.

Bujanovac - Bujanovačko Odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice, Univerziteta u Novom Sadu, 30. maja u 10 časova u svojim prostorijama organizuje okrugli sto sa temom: „Delotvorno učešće nacionalnih manjina u javnom životu“.

U duhu Preporuka iz Lunda o delotvornom učešću nacionalnih manjina u javnom životu, Visoki komear OEBS-a za pitanja nacionalnih manjina organizuje okrugli sto na Odeljenju Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu. Celodnevnevnom događaju prisutvovaće predstavnici lokalnih vlasti, akademije, stručnjaci iz ove oblasti i predstavnici Koordinacionog tela.

Okrugli sto će početi u 10 časova i 15 minuta uvodnim napomenama, zatim će uslediti panel diskusija „Višejezično obrazovanje kao put delotvornog učešća u ekonomskom životu, iskustva Bujanovačkog odeljenja, prednosti i izazovi“. Investicija u interkulturoj komunikaciji, razmatranje doprinosa medija i informacionih tehnologija u zadovoljavanju potreba i interesa raznolikog društva, kao i podsticaji za učešće u društvenom životu koji doprinose pozitivnoj interakciji zajednice, teme su na okruglom stolu o kojima će se diskutovati.

Radni jezici događaja su srpski, albanski i engleski.

Izvor: Misija OEBS u Srbiji i Koordinaciono telo