Arhiva vesti
                   

ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE MEVEĐA

20. Mart 2019.

Meveđa – Diplomirani pravnik, Vladica Đokić izabran je za novog sekretara Skupštine opštine Medveđa, na kojoj je pored ostalog, usaglašeni i Statut ovog zakonodavnog tela sa Zakom o lokalnim samopravama, a rok za usaglašavanje je kraj marta ove godine

Sednica Skupštine održana je juče u prostorijama Kulturnog centra s početkom od 11 časova.

Sve tačke dnevnog reda usvojene su glasovima većine odbornika.

Između ostalog lokalno preduzeće JKP Obnova je dobilo isklučivo pravo za obavljanje delatnosti održavanja lokalnih puteva na teritoriji opštine Medveđa u letnjem periodu za sezonu 2019. godine. Takođe, na sednici potvrđeni su mandati novim odbornicima, usvajen je nov skupštinski Poslovnik o radu kao i predlog o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Medveđa za 2019. godinu.

Osim toga, usvojena je odluka o mreži javnih osnovnih škola na teritoriji opštine Medveđa  kao i odluka  o mreži javnih predškolskih ustanova.

Data je saglasnot na Plan održavanja lokalnih puteva u letnjem period, usvojen izveštaj i plana rada Doma zdravlja, razrešeni su stari i imenovani novi članovi Saveta za bezbednost opštine Medveđa, kao i Štaba za vanredne situacije opštine Medveđa

Takođe, imenovani su nadzorni i upravni odbor ustanova čiji je osnivač opština Medveđa i članovi  školskih odbora osnovnih  škola na teritoriji opštine Medveđa.

Izvor: Jugmedia i Koordinacino telo