Arhiva vesti
                   

ODRŽANA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA KOORDINACIONOG TELA

4. Oktobar 2010.

U ponedeljak 4. oktobra održana je sednica predsedništva Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Predsednik Koordinacionog tela ministar Milan Marković govorio je o najbitnijim događajima u periodu između dve sednice i posebno se osvrnuo na rezultate rada Koordinacionog tela u poslednjih 8  meseci. Kao najbitnija postignuća Koordinacionog tela u tom periodu ministar Marković naveo je formiranje Nacionalnog saveta Albanaca; dogovor oko otvaranja porodilišta u Preševu, otvaranje fakulteta, odobrenje Vlade za povećanje broja zaposlenih u opštinama na jugu Srbije, uspešan rad i saradnju sa nevladinim organizacijama kao i realizaciju više važnih projekata koji su usmereni na poboljšanje života pre svega mladih u ovim opštinama. Pored toga okončan je dogovor u vezi sa prevođenjem bukvara, podeljeni su pribor i školske torbe đacima prvacima, otvoren je rekonstruisani centralni trg u Preševu.

Kao prioritete Koordinacionog tela ministar Marković istakao je integraciju i poboljšanje uslova zajedničkog života svih građana na jugu Srbije.

Razumevanje, tolerancija  i strpljenje neophodni su temelji svake politike multietničkih zajednica i samo uz njih se mogu postići mir, stabilnost i kvalitetniji život, saglasni su članovi predsedništva Koordinacionog tela.