Arhiva vesti
                   

ODRŽANA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA KOORDINACIONOG TELA 26.02.2015.

26. Februar 2015.

Sednica predsedništva Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa održana je danas u Palati Srbija.

Na sednici predsedništva, pored Zorana Stankovića, predsednika Koordinacionog tela, prisustvovali su potpredsednici Nagip Arifi, predsednik opštine Bujanovac, Ragmi Mustafa, predsednik opštine Preševo,  Dragiša Petrović, predsednik opštine Medveđa, predsednici skupštine opština Preševo i Medveđa i narodni poslanik, Nenad Mitrović. U svojstvu posmatrača, sednici predsedništva su prirustvovali predstavnici Delegacije Evropske unije u Srbiji, Misije OEBS i ambasada Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država.

Iako su bili pozvni, sednici predsedništva Koordinacionog tela nisu prisustvovali narodni poslanici Riza Halimi i Šaip Kamberi.

Na sednici su, između ostalog, usvojeni izveštaji o aktivnostima Koordinacionog tela, o realizovanom  budžetu za 2014. godinu, o raspodeli transfernih sredstava za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa za 2015. godinu, kao i program rasporeda i korišćenje sredstava Službe Koordinacionog tela.

„Ovu sednicu smo počeli zbrajanjem rezultata prošlogodišnjeg rada sa kojima Koordinaciono telo može biti zadovoljno. U 2015. godini, pored tekućih poslova, bićemo usmereni na to da počne sa radom vanbolničko porodilište u Preševu i da se završe radovi na izgradnji zgrade Odeljenja Ekonomskog fakulteta“, rekao je predsednik Koordinacionog tela. Stanković je istakao da će jedan od prioriteta biti i nastavak razgovora države i albanskih političkih lidera po tačkama koje je Vlada usvojila kroz Izveštaj, ali, kako je rekao, bez ikakvih uslovljavanja. 

„Takođe, u ovoj godini bićemo fokusirani i na projekte vezane za ekonomski razvoj i putnu infrastrukturu. U tom pravcu počela je ova godina posetom visoke delagacije koju je predvodio ministar privrede“, rekao je Stanković. Predsednik Koordinacionog tela  naglasio je da i u ovoj godini očekuje dobru saradnju sa predstavnicima lokalne samouprave, kao i sa svim drugim relavantnim subjektima u ovim opštinama.   

Na sednici predsedništva Koordinacionog tela podeljena su transferna sredstva iz budžeta i to 44,13 odsto Bujanovcu, što u novcu iznosi 109, 707, 180; 42,11 odsto Preševu, što u novcu iznosi 104, 685,460 i 13,75 odsto Medveđi, što iznosi 34,207,360 miliona dinara.   

Izvor: Koordinaciono telo