Arhiva vesti
                   

ODRŽANA „KOSIDBA NA MAROVCU“

10. Juli 2018.

Medveđa - Kao i svake godine, u selu Marovcu je održana tradicionalna turističko i kulturno – sportska manifestacija „Kosidba na Marovcu“.

Dvadeset prvu Kosidbu na Marovcu je otvorio Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa, a prisutne je pozdravio i Ljubiša Ristić, direktor Turističke organizacije opštine Medveđa. Za takmičenje u košenju ručnom kosom prijavilo se 28 takmičara, od kojih se deset najboljih plasiralo u finale.

Najbolji kosač 2018. godine je bio Dragan Ristić, drugo mesto je zauzeo prošlogodišnji pobednik, Radiša Papović, dok je treće mesto osvojio Dragutin Doderović.

U nastavku manifestacije su održana takmičenja u sledećim disciplinama: bacenje kamena sa ramena, skok u dalj i nadvlačenje konopca.

Vremenske prilike ove godine nisu bile naklonjene organizatoru, brojnim gostima, takmičarima i učesnicima u sportskom i kulturnom delu manifestacije. Posle kiše i jakog nevremena je, ipak, ostalo nešto vremena da se program manifestacije sprovede do kraja.

Organizatori dvadeset prve Kosidbe na Marovcu su bili Turistička organizacija opštine Medveđa i Mesna zajednica Marovac.

Izvor: Info centar jug i Koordinaciono telo