Arhiva vesti
                   

Održan sastanak Radne grupe za obrazovanje, kulturu, sport i informisanje - 24.6.2009.

1. Juli 2009.

Konstitutivni sastanak Radne grupe za obrazovanje održan je 24. juna 2009. godine.  Razgovarano je o najvažnijim problemima opština Preševo, Bujanovac i Medveđa iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta i informisanja. Rukovodilac grupe, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete Tinde Kovač Cerović naglasila je da iako u principu o pitanjima obrazovanja manjinskih zajednica odlučuju nacionalni saveti, u slučaju albanske zajednice taj savet još nije formiran i stoga će svi problemi u oblasti obrazovanja u ove tri opštine biti rešavani kroz Radnu grupu.

Pored gospođe Tinde Kovač Cerović radnu grupu čine i  direktor Službe Koordinacionog tela Nenad Đurđević, Biljana Stojanović iz Ministarstva prosvete, načelnik sektora za sport u Ministarstvu omladine i sporta Dragan Tomašević, pomoćnica ministra za zaštitu kulturne baštine u Ministarstvu kulture Dušica Živković, predstavnica Ministarstva za ljudska i manjinska prava Jasna Plavšić kao i predstavnici opština Preševo, Bujanovac i Medveđa.
Tokom sastanka diskutovano je i o izradi Studije izvodljivosti za otvaranje visokoškolskih ustanova u Preševu i Bujanovcu, koja je od velike važnosti za buduće planove Koordinacionog tela i Ministarstva prosvete.