Arhiva vesti
                   

ODRŽAN “OLIMPIJSKI ČAS” U BUJANOVCU

28. Oktobar 2013.

Olimpijski komitet Srbije i Fond sporta i olimpizma, u saradnji sa Službom Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu i opštinom Bujanovac, organizovali su „Olimpijski čas” sa ciljem da skrenu pažnju deci na to koliko je važno baviti se sportom, razvijati veštine i znanja, negovati hrabrost, prijateljstvo i timski duh.

Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, izrazio je zadovoljstvo što su deca u Bujanovcu imala priliku da nauče nešto o pravim vrednostima i da upoznaju svoje idole:

„Drago mi je što su naši gosti danas naš proslavljeni košarkaški as, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i vaterpolo reprezentativac Miloš Ćuk. Nadam se da će svi koji su danas ovde naučiti nešto korisno i zanimljivo i da će u budućnosti neki od njih postati veliki šampioni.”

Predsednik opštine Bujanovac, Nagip Arifi poželeo je dobrodošlicu olimpijskom karavanu:

„Drago mi je što ste danas u našem gradu. Nadam se da će naša deca shvatiti važnost bavljenja sportom i da će se dobro zabaviti danas.”

„Danas smo došli ovde da vas uvedemo u osnovne olimpijske vrednosti. Decu širom Srbije najčešće zanima koji je to put do sportskog uspeha, a moj odgovor svima vama je da je najvažniji način na koji do njega dođete. Najbitnije je da poštujete pravila fer pleja, kako biste kroz život mogli da hodate uzdignute glave”, poručio je učesnicima Olimpijskog časa predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac.

Vaterpolista Srbije Miloš Ćuk svečano je otvorio „Olimpijski čas” u Bujanovcu. On je upoznao najmlađe sa svojim vaterpolo počecima, odgovorio na pitanje koja mu je utakmica ostala urezana u sećanje i objasnio osnovcima kako je sport oblikovao njegov život: „Ovo mi je prvi put da držim „Olimpijski čas” i zadovoljstvo mi je da vam pričam o mom sportu, a ko zna, možda i motivišem neke od vas da se odluče baš za vaterpolo. U sportu je važno osvajati medalje i zato mi je najdraža utakmica u karijeri finale Evropskog prvenstva u Ajndhovenu, u kome smo savladali ekipu Crne Gore. Ipak, ono što je još važnije, to su prijateljstva koja stičete i koja vam ostaju za ceo život. Sport će vas naučiti da poštujete saigrače ali i protivnike, a to je nešto čega bi trebalo da se pridržavate.”

Osnovci iz Bujanovca su u sklopu “Olimpijskog časa” prošli 5 radionica, nazvanih po 5 osnovnih olimpijskih vrednosti: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma i naučili da je najbitnije da u svemu što rade daju sve od sebe i da veruju u svoje snove.

Izvor: B92