Arhiva vesti
                   

„OD TEMELjA DO KROVA“ – POČINjE REKONSTRUKCIJA ŠKOLE „B. RADIČEVIĆ“

9. Decembar 2021.

Bujanovac – Beograd -  Radovi na kompletnoj rekonstrukciji bujanovačke Osnovne škole „Branko Radičević“ zvanično počinju 10. decembra, rekao je direktor škole Nenad Tasić. Renoviraće se najpre noviji deo zgrade i za to vreme će se nastava za sve učenike odvijati u starom delu.

Tasić naglašava da je u školi sve organizovano za rad tokom rekonstrukcije.

„Nastava će se odvijati normalno, dakle nema skraćenja časova. Obezbedili smo prostor za sva odeljenja, a imamo ih ukupno 37. Kabineti i medijateka će se koristiti kao učionice. Posebnu pažnju smo posvetili bezbednosti učenika tako da će deo objekta u kojem će se odvijati radovi za njih biti potpuno nedostupan“,  kaže direktor.

Rekonstrukcija  škole će koštati 235 miliona dinara. Direktor kaže da će škola biti u potpunosti renovirana – stolarija, podovi, instalacije.

„Koliko znam, radiće se sve, od golih zidova pa čak do grejača u olucima. Biće instalirane i kamere. Koliko ovakav projekat znači za školu ne treba trošiti reči. – kaže on.

O kakvom projektu se radi govori i podatak da je za realizaciju predviđeno 300 radnih dana.

Kada radovi budu završeni na novijem delu objekta učenici i nastavnici će preći tamo, a rekonstrukcija se nastavlja u starom delu, dodao je direktor.

„Dislociranje škole za vreme rekonstrukcije jednostavno nije bilo moguće, jer imamo veliki broj odeljenja. Tako da je odlučeno da se radi ovako parcijalno“, kaže on.

Sredstva za rekonstrukciju objekata „od temelja do krova“ su donacija Evropske unije, odnosno nemačke banke, a u Bujanovac su stigla preko republičke Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima na osnovu projekta opštinske Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo