Arhiva vesti
                   

OD MASKI DO PRAVNE POMOĆI

9. April 2020.

Bujanovac - Organizacija za razvoj i demokratiju Bujanovac (ORD) pokrenula je nekoliko programa podrške od početka epidemije korona virusom u našoj zemlji.

ORD je učestvovao u nabavljanju maski tako što je organizovao žene u opštini Bujanovac da šiju maske za Hitnu pomoć Doma zdravlja u Bujanovcu.

U saradnji sa Savezom proizvođača rakije u Srbiji, obezbeđeno je 70l alkohola za Dom zdravlja u Bujanovcu.

U saradnji sa neformalnom grupom „Vizionari“, koja okuplja vlasnike 3D štampača u Srbiji,   ORD je obezbedio vizire za lekare i medicinske sestre Doma zdravlja u Bujanovcu.

U ponedeljak, 6. aprila, Organizacija za razvoj i demokratiju Bujanovac pokrenula je Program pravne podrške u vreme vanrednog stanja. Građani i građanke Bujanovca mogu se obratiti Pravnom timu ove organizacije putem  putem popunjavanja formulara koji se nalazi na http://infoaktivist.org.rs/besplatna-pravna-pomoc-u-vreme-covid-19/ (na srpskom i albanskom jeziku), kao  i preko i-mejl adrese  pravnapomoc@infoaktivist.org.rs.

Organizacija za razvoj i demokratiju Bujanovac će se truditi da obezbedi dalju podršku kako bi, u saradnji sa partnerima, odgovorila na krizu u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa. Iniciraće i zajedničke aktivnosti sa zainteresovanim organizacijama civilnog društva na jugu Srbije.

Izvor: Građanske inicijative i Koordinaciono telo