Arhiva vesti
                   

OBUKA ZA ORGANSKU POLjOPRIVREDNU PROIZVODNjU

19. Mart 2013.

Leskovac - Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga u narednih šest dana organizuje obuku iz oblasti organske poljoprivredne proizvodnje za  učesnike projekta ,,Podrška proizvodnje organske hrane u južnoj Srbiji” koji finansira austrijska razvojna agencija ADA.

Polaznici obuke dolaze iz opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Leskovca, Vlasotinca, Bojnika, Vranja i Bujanovca.

Obuka se održava svakoga dana, u periodu od 18. do 23. marta 2013.godine u trening centru Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Tokom šest dana obuke, učesnici projekta koji do sada nisu imali priliku da se upoznaju sa osnovama organske proizvodnje, pohađaće trening koji se sastoji od šest oblasti, kao što su to biljna i stočarska proizvodnja, način sertifikacije, vođenje dokumentacije u  proizvodnji, marketing i drugo.

Trening se održava u saradnji sa Otvorenim Univerzitetom u Subotici i udruženjem Terass. Predavači su eminentni stručnjaci iz ove oblasti: Slobodan Milenković, Nenad Novaković, Nadežda Pešić-Mlinko, Vladan Ugrenović i Nadežda Pantelić.

Polaznici obuke će svakodnevno pohađati obuku i polagati testove znanja, tako da će na osnovu pokazanih rezultata na kraju ove jedinstvene obuke, dobiti validan sertifikat o znanju.

Ovakva i slične edukacije deo su aktivnosi projekta”Podrška proizvodnji organske hrane u južnoj Srbiji”.

Izvor: Jugpress