Arhiva vesti
                   

OBUKA ZA IZVEŠTAVANjE I EVALUACIJU RADA NA MEDIJSKIM PROJEKTIMA

27. Mart 2019.

Bujanovac –U prostorijama OEBS-a u Bujanovcu, u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja i Koordinacionim telom za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, organizovana je obuka za izveštavanje i evaluaciju rada na medijiskim projektima. Prisutne su pozdravili Đakomo Bozizio, šef kancelarije OEBS-a u Bujanovcu i Tamara Milošević-Grbić, pomoćnik direktorke Službe Koordinacionog tela.

Obuka je nastavak prošlogodišnjeg rada i obuke na pisanju medijskih projekata koji su dali pozitivne rezultate. Ona je ovog puta bila usmerena na izveštavanje i evaluaciju rada na medijskim projektima i podršci proizvodnje medijskih sadržaja u javnom interesu kako bi se poboljšalo i unapredilo medijsko izveštavanje u tim opštinama  zarad podizanja kvaliteta informisanja.

Stručnu obuku i unapređenje znanja u vezi sa izveštavanjem i evaluacijom rada na medijskim projektima prezentovale su Borka Rajšić, samostaslni savetnik i Dragica Blagojević, savetnik u Ministarstvu kulture i informisanja.

Pored novinara iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđe, obuci su prisustvovali i novinari iz Vranja, kao i po dva predstavnika iz tih opština.

Koorganizatori Ministarstvo kulture i informisanja, OEBS i Koordinaciono telo saglasili su se da će i ubuduće organizovati slične radionice koje bi doprinele visokom kvalitetu medijskih projekata u tim opštinama.

Izvor: Koordinaciono telo