Arhiva vesti
                   

OBJAVLjENA RANG LISTA KANDIDATA ZA POPISIVAČE

11. Avgust 2022.

Bujanovac – Beograd -  Republički zavod za statistiku objavio je rang listu prijavljenih kandidata za popisivače na popisu stanovništva koji će se sprovesti u oktorbu ove godine.

Za kandidate koji se pozivaju u drugu fazu selekcije (predaja dokumentacije i testiranje poznavanja rada na računaru) na rang listi je naveden termin i mesto testiranja.

Više od 40.000 kandidata popunilo je elektronsku prijavu za posao popisivača, saopštio je ranije RSZ.

 “Smatra se da su objavljivanjem ove rang liste svi kandidati koji su konkurisali za posao popisivača obavešteni o rezultatima prve faze selekcije, i o tome kada i gde kandidati koji su ušli u drugu fazu selekcije treba da dođu radi predaje tražene dokumentacije i testiranja poznavanja rada na računaru”, navode iz RSZ.

U slučaju da se ne odazove dovoljan broj kandidata potrebnih za obuku, redom će, telefonom i imejlom, biti pozivani kandidati „ispod crte“ (kandidati koji nisu u prvom krugu pozvani na testiranje), dok se ne obezbedi potreban broj kandidata za obuku.

Preliminarna lista kandidata za popisivače koji se pozivaju na obuku biće objavljena 20. avgusta 2022. godine, u 16 časova.

Popis birača će u opštini Bujanovac sprovoditi 108 popisivača, u opštini Preševo 90, a u Medveđi 24.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo