Arhiva vesti
                   

OBJAVLjEN SPISAK POTENCIJALNIH KUPACA DRŽAVNIH MEDIJA

5. Decembar 2014.

Bujanovac, Vranje, Leskovac, Pirot– Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) objavilo je podatke o kompanijama i fizičkim licima koja su na osnovu javnog poziva Agencije za privatizaciju dostavila pisma o zainteresovanosti za kupovinu 49 državnih medija.

Na spisku koji je objavljen na internet stranicama NUNS-a nalaze se i četiri medijske kuće sa juga Srbije, koje uključuju Radio Bujanovac, Radio televiziju Vranje, Radio Leskovac i Televiziju Pirot.  

Kako navode u NUNS-u,  za privatizaciju Radio Bujanovca zainteresovan je Beljuli Eljhan, a za privatizaciju Radio televizije Vranje pisma o zainteresovanosti poslali su Sindikat novinara Srbije – RTV Vranje, Ninoslav Smiljković i Mikloš Dimitrijević. Za privatizaciju Radio Leskovca zainteresovana je Lidija Cvetanović, dok su za televiziju Pirot zainteresovani  Branislav Ilić-sa P kanala i Zoran Manić, predstavnik konzorcijuma zaposlenih.

NUNS za sada ne navodi više detalja o licima koja su poslala pisma o namerama za privatizaciju medija, osim da se radi o fizičkim licima iz Srbije.

U NUNS-u podsećaju da je rok za privatizaciju svih državnih medija 1. jul 2015. godine.
Ako se medij do tada ne proda,  postupak se obustavlja a kapital se privatizuje prenosom akcija zaposlenima, bez naknade.

Ako zaposleni ne prihvate prenos besplatnih akcija, medij prestaje da postoji i briše se iz registra, a odluku o promeni delatnosti izdavača ili o ukidanju izdavača donosi osnivač izdavača.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo