Arhiva vesti
                   

OBJAVLjEN KONKURS U OBLASTI EKONOMSKOG OSNAŽIVANjA ŽENA (ROK 27. MAJ 2018)

11. Maj 2018.

Projekat „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti u Srbiji” je objavio tri javna poziva za podnošenje projekata u oblasti ekonomskog osnaživanja žena za ženske organizacije civilnog društva i mreže, profesionalna udruženja i poljoprivredne zadruge. Evropska unija će sa 300.000 evra podržati najmanje 10 projekata širom Srbije. Ovi projekti će doprineti sprovođenju Nacionalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost 2016-2018, u tri programske oblasti: a) žene na tržištu rada; b) žensko preduzetništvo; i c) ekonomsko osnaživanje žena na selu.

Pravo učešća na konkursu imaju samo ženske organizacije civilnog društva i mreže, profesionalna udruženja i poljoprivredne zadruge koje imaju znanja i dokazano iskustvo u radu na rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena.

Vrednost dodeljenog granta iznosiće najmanje 20.000 a najviše 30.000 evra. Trajanje predloženih projekata će biti najmanje godinu dana, a najduže dve godine.

Rok za dostavljanje predloga projekata je 27. maj 2018. godine, a više informacija o  pozivu kao i dokumentacija za prijavljivanje, dostupne su na veb sajtu UNDP-a u Srbiji http://www.rs.undp.org/content/serbia/en/home/procurement.html

Za dodatne informacije kontaktirajte Olju Janković Leković, koordinatorku projektne komponente, projekat „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti u Srbiji,“ elektronska pošta: olja.lekovic@unwomen.org.

Info sesija povodom poziva za podnošenje projekata u oblasti ekonomskog osnaživanja žena, tokom koje će ženske organizacije civilnog društva i mreže, profesionalna udruženja i poljoprivredne zadruge imati mogućnost da postave pitanja i dobiju pojašnjenja o svim detaljima ova tri poziva će biti organizovana 15. maja 2018 godine, od 13 do 15 časova, u Nišu, EU Info Point, Vožda Karađorđa 5.

Izvor: UNDP u Srbiji i Koordinaciono telo