Arhiva vesti
                   

OBJAVLjEN JAVNI POZIV ZA PODRŠKU RADU HOTELSKE INDUSTRIJE (ROK: 12. MART 2021)

26. Februar 2021.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je objavilo javni poziv za dodelu subvencija za podršku radu hotelske industrije zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti KOVID-19.

Pravo na bespovratna sredstva imaju kategorizovani hoteli u privatnom vlasništvu  u 76 opština i gradova u Srbiji (spisak JLS sa čijeg područja hoteli ostvaruju pravo za prijavu na subvenciju možete pronaći na www.mtt.gov.rs).

Sredstva se dodeljuju u iznosu od 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici (po svakoj sobi), u dinarskoj protivvrednosti obračunatoj po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan kada je državna pomoć dodeljena, a uplata sredstava biće izvršena na namenske dinarske račune otvorene kod Uprave za trezor.

Privredni subjekat gubi pravo na korišćenje subvencije ukoliko smanji broj zaposlenih za više od 10% zaključno sa istekom perioda od tri meseca nakon isplaćene pomoći, ne računajući zaposlene koji su sa privrednim subjektom zaključili ugovor o radu na određeno vreme zaključno sa istekom perioda od tri meseca nakon isplaćene pomoći.

Obrazac zahteva za korišćenje sredstava se može preuzeti sa zvanične internet prezentaciji www.mtt.gov.rs.

Zahtevi za korišćenje bespovratnih sredstava podnose se Ministarstvu na adresu: Omladinskih brigada 1, 11070 Novi Beograd.

Rok za podnošenje zahteva za korišćenje bespovratnih sredstava je 12. mart 2021. godine.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na telefone: 011/3139672, 011/3139691 i 011/3139668.

Dodatne informacije o konkursu I prateća dokumentacija su dostupni na  https://mtt.gov.rs/vesti/dodele-subvencija-za-podrsku-radu-hotelijerske-industrije/

Izvor: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Koordinaciono telo