Arhiva vesti
                   

O NASTAVI U BUJANOVAČKIM ŠKOLAMA ODLUČUJE OPŠTINSKI ŠTAB

27. Avgust 2021.

Bujanovac – Beograd - Kako će se posle 1. septembra odvijati nastava u školama na teritoriji opštine Bujanovac zavisiće od odluke opštinskog Štaba za vanredne situacije koji će procenjivati da li je Bujanovac u zelenoj, žutoj ili crvenoj zoni po pitanju epidemiološke situacije sa korona virusom.

Srednjoškolci će od 1. septembra ponovo sesti u klupe, a ukoliko se epidemiološka situacija promeni, odluka o modelu nastave se donosi na nivou lokalne samouprave.

Po rečima direktorke Srednje škole “Sveti Sava” Biserke Jović, kada škola dobije informaciju o epidemiološkoj zoni, napraviće operativni plan za sva tri modela i dostaviti Ministarstvu prosvete.

“Kada saznamo u kojoj smo zoni odlučujemo se za odgovarajući model nastave, jer se u uputstvu Ministarstva, kaže da ako smo u zelenoj zoni svi pohađamo nastavu, žuta zona uslovljava podelu na grupe-jedan dan nastava u školi, drugi dan nastava onlajn, dok crvena podrazumeva celokupno odvijanje nastave onlajn i iskreno se nadam da do toga neće doći “, ističe Jović.

Ona je dodala da su razrađeni modeli i za prijem učenika prvog razreda srednje škole.

“Ako nam vremenske prilike to dozvole roditeljski sastanak i upoznavanje sa učenicima će biti održano na sportskom terenu u dvorištu škole, kao i prošle godine, u suprotnom u fiskulturnoj sali i holu škole uz poštovanje svih preporučenih mera”,kaže direktorka.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je osnovnim i srednjim školama uputstva za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada i priloge u vezi sa primenom epidemioloških mera u školama.

Inače, broj obolelih u Bujanovcu je u porastu, što je uzrokovano svadbama sa velikim brojem gostiju, kako je ocenio epidemiolog vranjskog Zavoda za javno zdravlje Slađan Stanković.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo