Arhiva vesti
                   

NOVOOSNOVANIM PREDUZETNICIMA NA RASPOLAGANjU PODSTICAJNA SREDSTVA U OKVIRU „PROGRAMA PROMOCIJE PREDUZETNIŠTVA I SAMOZAPOŠLjAVANjA“

4. Novembar 2020.

Novoosnovanim preduzetnicima, poljoprivrednim gazdinstvima, mikro i malim privrednim društvima starosti do dve godine, kao i svima koji imaju ideju za sopstveni biznis ili unapređenje dosadašnjeg poslovanja, su od 24. oktobra na raspolaganju podsticajna sredstva u okviru „Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja“.

Novac će i u drugoj fazi sprovođenja Programa biti dostupan kroz kredite sa povoljnim kamatama kod partnerskih banaka, a predviđena su i bespovratna sredstva.

Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja, koji je usvojila Vlada Republike Srbije, predstavlja sveobuhvatnu podršku i snažan razvojni podsticaj privredi Srbije.

Program sprovodi Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije i uz stručnu podršku Nemačke razvojne banke (KfW). Privrednoj komori Srbije, partneru u implementaciji Programa, je poverena realizacija stručno-edukativnih obuka i mentorsko vođenje i savetovanje aplikanata.

Program obuhvata sve ključne aspekte podrške neophodne za uspeh start - up projekata – petodnevnu obuku za izradu poslovno-investicionog plana, povoljne bankarske kredite kod komercijalnih banaka, partnera u projektu, garanciju za kredite banaka partnera i bespovratna sredstva korisnicima koji uspešno otplate kredit u iznosu do 20 odsto ukupnog investicionog ulaganja koje se finansira u okviru Programa i mentorsko vođenje i savetovanje.

Detaljne informacije o Programu su dostupne na sajtu Ministarstva privrede https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-promocije-preduzetnistva-i-samozaposljavanja/

Izvor: Ministarstvo privrede i Koordinaciono telo