Arhiva vesti
                   

NOVI PRAVNI AKT O PRAVIMA I OBAVEZAMA ZAPOSLENIH U OPŠTINI PREŠEVO

23. Septembar 2016.

Preševo -  Od 1. oktobra 2016. godine, zaposleni u preševskoj lokalnoj samoupravi moraće da povedu više računa o radnoj etici jer tada na snagu stupaju nova pravila regulisana pravnim, obavezujućim aktom o pravima i obavezama zaposlenih. Ovaj dokument je 19. septembra potpisao Agim Imeri, načelnik Opštinske uprave a radnici su unapred obavešteni, naročito o novinama koje će nastupiti.

Između ostalog, propisano i novo radno vreme od  8 do 16 sati, umesto dosadašnjeg od 7 do 15 časova, pauza od 12-12:30, pisanje nedeljnih izveštaja te planiranje godišnjih odmora za narednu godinu do 31. decembra tekuće.

U dokumentu se navodi da  se neće tolerisati neopravdano napuštanje opštinske zgrade duže od sat vremena, neprofesionalan odnos prema strankama i kolegama, neopravdano odsustvo s posla tri dana uzastopno i pet dana sa prekidima, zloupotreba službenih vozila, upotreba alkohola na poslu kao i pušenje. Odstupanje od ovih normi biće sankcionisano.

Agim Imeri kaže da je bilo negodovanja na promenu radnog vremena, naročito od  strane radnika koji već dugo rade u lokalnoj samoupravi. Što se drugih pravila i obaveza tiče, Imeri je kazao da radna disciplina mora da postoji kao i da će pravila važiti podjednako za sve zaposlene.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo