Arhiva vesti
                   

NOVA ŠANSA ZA PROFESIONALNE VOJNIKE

28. Avgust 2017.

Vranje, Bujanovac - Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su novi javni poziv za prijem u profesionalnu službu u kasarnama u Vranju i Bujanovcu, kao i bazi „Jug”.

 Poziv je otvoren do popune radnih mesta, što znači da se kandidati mogu prijaviti svakog radnog dana u navedenim vojnim poštama.

„Potencijalni kandidati su svi državljani Republike Srbije koji su odslužili vojni rok sa oružjem i mlađi su od 30 godina. To će biti prilika za zaposlenje i novim generacijama mladića i devojaka na šestomesečnom dobrovoljnom služenju vojnog roka,“  navodi se u pozivu.

Selekcija kandidata realizuje se u tri dela, svaki u trajanju od jednog dana.U prvom delu, kandidati podležu opštem lekarskom pregledu i proveri fizičke sposobnosti.
U drugom delu selekcije, kandidati podležu psihološkoj proceni, dok u trećem delu, kandidati podležu medicinsko - zdravstvenoj proceni.

Sa najboljim kandidatima zaključiće se ugovori o radu na određeno vreme i biće primljeni u jedinice Vojske Srbije na period od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period od tri godine i obnavljanje ugovora do navršenih 40 godina života.

Izvor: Ministarstvo odbrane, OK Radio i Koordinaciono telo