Arhiva vesti
                   

„NIŠVIL" ĆE VEROVATNO BITI ODRŽAN SA SMANjENIM BROJEM POSETILACA

7. Juli 2020.

Niš - Srpski muzički festivali, među kojima je i Nišvil,  će ove godine zbog korona virusa promeniti format, a direktor ovog niškog džez festivala, Ivan Blagojević, kaže da će verovatno biti smanjen broj gledalaca.

Održavanje muzičkih festivala u Srbiji u vreme epidemije korona virusa jedna od tema koja deli javnost, a reagovali su i organizatori Nišvila i drugih festivala, pa u zajedničkom pismu kažu da je izvesno da se domaći festivali neće desiti u avgustu u planiranom formatu zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

„Kao alternativu potpunom otkazivanju, razmatramo opciju u kojoj bi se festivali simbolično desili sa nekoliko stotina, ili ako zdravstvena situacija dozvoli, nekoliko hiljada ljudi, koliko je tokom leta dozvoljeno širom Evrope“ , poručili su u pismu.

Direktor Nišvila Ivan Blagojević je objasnio da planiraju da otkažu neke delove programa, ali da će festival svakako biti održan, uz smanjenje i ograničenje broja posetilaca, koje je nazvao najverovatnijim rešenjem.

Aktuelno ograničenje koje su dali krizni štabovi jeste 500 posetilaca, ali Blagojević se nada da će se situacija popraviti do avgusta i da će biti dozvoljen i veći broj posetilaca. Ali, otkazivanja neće biti, kazao je Blagojević.

Iz organizacije srpskih festivala navode da su turistička i manifestaciona privreda najteže pogođene pandemijom korona virusa i da im preti potpuno gašenje što bi, kažu, dovelo do katastrofalnih posledica po desetine hiljada ljudi koji žive od njih.

Zato apeluju na državu i društvo u celini da ne dozvole potpuno gašenje srpskih manifestacija kojima se Srbija ponosi u celom svetu.

Ovogodišnje izdanje Nišvila je planirano  za period od 7. do 16.avgusta, a sve vesti o džez festivalu možete pročitati na https://www.juznevesti.com/Tagovi/Nisville.sr.html.

Izvor: Južne vesti i Koordinaciono telo