Arhiva vesti
                   

NIŠTA OD ASFALTA U BUJANOVCU

23. Oktobar 2020.

Bujanovac  - Od početka asfaltiranja u centru Bujanovca nema ništa, tako da se muke vozača i pešaka nastavljaju.

Koliko će se još testirati strpljenje građana nije poznato jer šef kabineta predsednika opštine, Sali Salihi, koji je pre nedelju dana najavio  asfaltiranje na osnovu informacije od podizvođača radova, sada nije odgovorio na poziv Bujanovačkih.

On je tada objasnio da dinamika radova ne zavisi od lokalne samouprave već od Ministarstva građevine kao finansijera, te izvođača radova JP „Putevi Srbije“ i firme „Saba Belča“ kao podizvođača.

Prošlo je gotovo tri nedelje od završetka pripremnih radova i više od dva meseca od zvaničnog početka radova na deonici od Pošte do gradskog parka, tako da građani više nemaju strpljenja.

„Sramota za bujanovačke ulice, nedeljama ne asfaltiraju. Sve smo kola izlomili, pozabavite se malo time“, glasi jedan od komentara građana Bujanovca.

Pitanje nadležnosti za Bujanovčane je potpuno u drugom planu, a za zastoj više nema opravdanja.

„Uopšte me ne zanima ko donosi odluke, to je najmanje bitno, šta uopšte ima da se odlučuje o asfaltu. Suština je da smo taoci njihovih marifetluka, da od letos lomimo kola, gutamo prašinu i gacamo po blatu. Da nam za stotinak metara treba večnost, zbog gužvi, zastoja i nepropisnog parkiranja. Sramota velika“, kaže sagovornik portala Bujanovačke.

Asfaltiranje glavne saobraćajnice u Bujanovcu, duge dva kilometra, počelo je 1. oktobra prošle godine. 

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo