Arhiva vesti
                   

NEVENA PETRUŠIĆ NA JUGU SRBIJE

22. Novembar 2013.

Vranje/Bujanovac – Nevena Petrušić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, je bila u dvodnevnoj poseti jugu Srbije. U velikoj sali Skupštine  grada  Vranja je održan okrugli sto pod nazivom „Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i diskriminacija žena“.

 U okviru posete Vranju, institucija poverenika je organizovala prezentaciju mandata i načina rada poverenika za institucije i organizacije nadležne da zaštite i reaguju u slučaju povreda prava na ravnopravnost. Na sastanku je bilo reči o položaju žena u Srbiji, načinu na koji žene mogu da ostvare svoja prava, a posebno o ulozi koju poverenica ima u tom procesu. Poverenica se, u okviru posete Vranju, susrela sa ženama iz nevladinih organizacija i ženama iz seoskih sredina i razgovarala je sa njima o njihovim potrebama i problemima i načinima na koje institucija Poverenika može pomoći.

Poverenica je posetila i opštinu Bujanovac, gde se sastala sa predstavnicim institucija i organizacija i predstavila im način rada i nadležnosti institucije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo