Arhiva vesti
                   

NENAD MITROVIĆ: PRIORITET SU NOVA RADNA MESTA, EKONOMSKI RAZVOJ I STABILNOST

25. Avgust 2016.

Bujanovac - Nenad Mitrović iz Bujanovca, nedavno je po treći put položio zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Politička stabilnost na jugu centralne Srbije i ekonomski razvoj, će pored novih radnih mesta, biti prioriteti za koje će se on zalagati u toku ovog mandata.

„Bujanovac je opština koja spada u red najnerazvijenijih u Srbiji, međutim specifična je po mnogo čemu u odnosu na druge opštine, a pre svega zbog političkih odnosa između Srba i Albanaca“, rekao je Mitrović.

Kao najveće probleme Bujanovčana, on vidi nedostatak radnih mesta, nerešenu putnu, vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu u pojedinim mesnim zajednicama, nedovoljnu pokrivenost autobuskim prevozom od udaljenih sela do grada kao i nedostatak kulturnog i društvenog sadržaja.

Mitrović je kazao da je jako bitno da se postojeća radna mesta održe, a za bolje rezultate na svim poljima smatra da je neophodno da lokalna samouprava bude partner Vladi Republike Srbije u šta, kako je naglasio, nije uspeo da ubedi prethodni sastav lokalne vlasti.

O svom zalaganju u prethodnom mandatu sa pozicije narodnog poslanika Narodne skupštine Republike Srbije kaže da je radio onoliko koliko je mogao.

„Smatram da sam mogao više. Najteže mi je bilo što sam nailazio na nerazumevanje lokalne samouprave. Najviše pažnje sam posvetio privrednim subjektima koji rade i zapošljavaju radnike, a imali su brojne probleme u svom poslovanju. Moj trud je bio usmeren i ka tome da održimo nivo rada i broj zaposlenih, bez obzira na nacionalnu pripadnost“, naglasio je Mitrović.

Mitrović je rekao da je do sada imao izuzetno dobru saradnju sa državnim organima.

„ Što se Koordinacionog tela tiče, mogu da kažem da smo imali izuzetnu ljudsku i profesionalnu saradnju, uključivali smo se u brojne probleme koji su se našli pred nama i zajednički ih  rešavali“, zaključio je narodni poslanik.

Izvor: Koordinaciono telo