Arhiva vesti
                   

NEMCI OTVARAJU FABRIKU U VRANjU, TRAŽE RADNIKE

21. Januar 2022.

Bujanovac – Beograd -  Obućarska kompanija “Haiks” iz Nemačke uskoro, a prema obećanju predsednika Aleksandra Vučića već u martu, otvara fabriku u Bunuševcu nadomak Vranja i poziva zainteresovane da se prijave za posao.

Kako piše portal Slobodna reč, otvorene su pozicije na krojenju, pripremi i šivenju, a iz HAIKS-a poručuju zainteresovanima da se prijave i radne biografije pošalju bez obzira na to da li imaju iskustva na ovim pozicijama.

U Vranju su na nekoliko lokacija osvanuli bilbordi sa pozivom da se zainteresovani “pridruže porodici”, gde stoji i zvanična adresa za prijavu i naziv firme: “HAIKS Oprema d.o.o Bunuševac bb”.

Međutim, firma tog naziva još uvek nije registrovana u APR-u, a ne postoji ni srpska verzija sajta.

Prema ranijim navodima portala Nova.rs, firma koja bi trebalo da spasi situaciju u Vranju nakon odlaska italijanskog Geoksa i otpuštanja oko 1.200 radnika, u region posluje u Hrvatskoj. Radi se o kompaniji koja je nastala u četrdesetim, nakon Drugog svetskog rata kao mala porodična firma za proizvodnju obuće sa sedištem u bavarskom gradu Majnburgu, a trenutno broji oko 1.700 radnika.

Proizvode HTZ opremu, odnosno obuću za pripadnike bezbednosnih službi (vojska, policija, vatrogasci itd.).

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo