Arhiva vesti
                   

NE ZNA SE TAČAN BROJ OBOLELIH U PREŠEVU

14. Septembar 2020.

Preševo - Direktor Doma zdravlja Preševo, Driton Salihu, je izjavio da je u Preševu u poslednjih 10 dana registrovano 20 osoba zaraženih virusom korona.

Salihu kaže da se dnevno u toj opštini registruje dva ili tri nova slučaja zaraze, dok za epidemiološku situaciju u Preševu kaže da nije strašna, ali da nije ni zadovoljavajuća.

Naglašava da je i dalje veliki problem, koji je postojao  od početka epidemije, to što se stanovnici Preševa ne javljaju u kovid ambulantu, već se leče kod kuće ili privatno.

„Malo je zabrinjavajuća situacija što nemamo tačan broj onih koji su zaraženi, jer ne dolaze u kovid ambulantu“,  rekao je Salihu.

Dodaje da se dnevno u proseku u kovid ambulantu javi između 20 i 30 osoba sa simptomima kovida-19.

Kaže i da skoro svakog dana iz Doma zdravlja Preševo šalju po jednog pacijenta u Vranje, Surdulicu ili Niš.

Prethodno je dr Predrag Kon na konferenciji Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa istakao da je zabrinut zbog situacije u nekoliko gradova u Srbiji.

„Treba naglasiti da nema opuštanja jer raste procenat onih koji su u Beogradu aktivno oboleli, kojih je trenutno  36%. Imali smo blagi skok, ukupno zaraženih je 36 odsto u Beogradu od svih u Srbiji. Zabrinjava Kragujevac, Zaječar i Preševo, tu se povećao broj, a 8,5% je bila pozitivnost pre nekoliko dana“, rekao je dr Kon.

Izvor: Tanjug, Dnevne, Srbija danas i Koordinaciono telo