Arhiva vesti
                   

NASTAVAK POMOĆI ZA „SIMPO“

21. Oktobar 2016.

Vranje, Bujanovac - Proizvodne pogone „Simpa“ u Vranju i Bujanovcu posetili su Milun Trivunac, državni sekretar u Ministarstvu privrede, Dragan Ugričić pomoćnik ministra u tom ministarstvu, Slađana Backović, direktorka Fonda za razvoj Srbije i Dejan Vukotić, direktor Agencije za osiguranje finansiranja izvoza.

Nakon obilaska, državni sekretar Trivunac je izjavio da su oduševljeni onim što su videli, posebno ako se ima u vidu situacija u kojoj se „Simpo“nalazio pre izvesnog vremena.

„Vladi Srbije je veoma stalo da situacija bude što bolja, jer je „Simpo“ jedan od najznačajnijih privrednih subjekata na jugu Srbije. Vlada, ministarstvo i nadležne državne institucije će i dalje pomagati „Simpu“, pre svega preko Fonda za razvoj i Asocijacije za finansiranje izvoza”, najavio je Trivunac i zahvalio se direktoru i menadžmentu „Simpa“ na do sada učinjenom.

On je najavio i završetak procesa restrukturiranja vranjske kompanije.

„Zavisna društva koja nemaju sličnosti sa osnovnom delatnošću, kao što su „Simpo cveće“, „Kondiva“ i druge, će ići u proces privatizacije, kako bi se finansirala osnovna delatnost.
Cilj nam je da do kraja godine finansijski stabilizujemo firmu i da se izmire zaostala dugovanja prema radnicima. Cilj nam je i da zadržimo sadašnji broj zaposlenih, a kada je reč o privatizaciji, moramo da pronađemo pouzdanog partnera, a zainteresovanih ima,” rekao je Trivunac.

Generalni direktor „Simpa“ Slađan Disić je izjavio da kompanija ima dosta poslova, naročito u opremanju hotela i poslovnih prostora, kao i kupaca iz zemlje i inostranstva.

„Najvažnije je da „Simpo“ dobro funkcioniše, redovno isplaćuje zarade zaposlenima i redovno izmiruje sve obaveze prema lokalnoj samoupravi i lokalnim javnim preduzećima, po čemu se suštinski razlikuje od firme od pre dve godine. Zaposleni i građani Vranja mogu biti potpuno sigurni da će „Simpo“ opstati i uspešno funkcionisati, posebno ako se zna da to čini uz pomoć Vlade i nadležnog ministarstva. Pomoć države se sastoji od jeftinih kredita, koje vraćamo na vreme,” rekao je Disić i naveo kako je „Simpo“, uz pomoć Agencije za osiguranje izvoza, vratio 16 miliona kredita komercijalnim bankama.

Izvor: OK Radio i Koordinaciono telo