Arhiva vesti
                   

„NAŠA RADOST“ PROSLAVILA ČETIRI DECENIJE RADA

30. Maj 2017.

Bujanovac - Četdeseti rođendan Predškolske ustanove „Naša radost“, popularnog vrtića, obeležen je na način kako to i priliči ovoj ustanovi, pesmom, igrom, razdraganošću i širokim osmesima, koja su deca, na način kako to samo ona znaju i umeju delili svojim najbližima, drugarima, vaspitačima i brojnim posetiocima u velikoj sali Doma kulture „Vuk Karadžić“, na priredbi upriličenoj za ovaj veliki jubilej. Predstavnike lokalne samouprave, Koordinacionog tela, Ministarstva prosvete, Vojske Srbije, direktore škola i brojne goste pozdravio je Milovan Aleksić, direktor vrtića, upućujući veliku zahvalnost, pre svega roditeljima na uspešnoj saradnji. Na svečanosti su nastupala deca srednjih i predškolskih grupa iz centralnog vrtića u Bujanovcu, grupa mališana iz Velikog Trnovca i predškolska grupa iz osnovne škole „Naim Frašeri“. Video zapis koji je prezentovan „oživeo“ je sećanja na početak rada vrtića, sada daleke 1977.godine. Ustanovom je rukovodio Andon Dimitrijević, kolega novinar koji je i danas veoma aktivan.

Inače, Predškolska ustanova „Naša radost“ danas pored centralnog u Bujanovcu ima objekte namenske građene u Velikom Trnovcu, Levosoju, Rakovcu, Kleniku, Klinovcu i Breznici. Ukupno 537 dece starosne dobi od jedne do šest i po godina, raspoređeni su u 43 grupe. Ukupno 50 vaspitača, 5 medicinskih sestara i 30 radnika raspoređenih na različitim poslovima brine o deci.

Posle priredbe posetioci su mogli da razgledaju izložbu likovnih radova dece, uz „malu pomoć“ njihovih vaspitača, koja je priređena u foajeu Doma kulture“Vuk Karadžić“.

Izvor:Bu pres i Koordinaciono telo