Arhiva vesti
                   

„NAŠ GRAD, NAŠE ŠKOLE“ PREPOZNAT KAO PROJEKAT OD ZNAČAJA ZA POVEZIVANjE INSTITUCIJA, NASTAVNIKA I DECE SA RAZLIČITIH PODRUČJA

22. Oktobar 2021.

U okviru studijske posete direktora i nastavnika iz bujanovačkih škola, učesnika projekta „Naša grad, naše škole“ Novom Sadu, održana je mini konferencija na temu interkulturalne povezanosti i primera dobre prakse. Projekat već četiri godine realizuje Koordinaciono telo u saradnji sa Grupom 484, uz podršku Dečje fondacije Pestaloci, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i opštine Bujanovac.

Konferenciju je otvorio Milan Kovačević, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, a skupu su prisustvovali i rukovodilac Školske uprave Novi Sad, Milan Grujin kao i prosvetna savetnica Vesna Radulović, koja se obratila skupu.

Ispred Koordinacionog tela, na skupu je govorila pomoćnik direktorke Službe Koordinacionog tela, Tamara Milošević - Grbić, koja je pozdravila okupljene i rekla da Koordinaciono telo zdušno podržava ovaj projekat jer je viđen i prepoznat od strane ključnih prosvetnih institucija kao veoma dobar na polju interkulturalne povezanosti.

Direktori i nastavnici bujanovačkih škola su u okviru ove studijske posete, obišli Gimnaziju „Svetozar Marković“, Osnovne škole „Sonja Marinković“ i „Petefi Šandor“. Oni su prisustvovali časovima i imali priliku da na licu mesta čuju o primerima dobre prakse interkulturalnog obrazovanja i povezanosti.

U okviru projekta „Naš grad, naše škole“, u protekle četiri godine, organizovane su brojne akcije, događaji i manifestacije, obeležavani su značajni datumi a sve sa ciljem da se povežu, približe i spoje različite kulture, jezici, običaji a najviše deca. Ona su u više navrata, u okviru akcija ovog projekta poručivala da žele da se druže i odrastaju bez predrasuda i stereotipa.

Izvor: Koordinaciono telo