Arhiva vesti
                   

NAJVIŠE POSLA U LESKOVCU

26. Juli 2011.

Leskovac - Posredstvom Nacionalne službe za zapošljavanje (NZS), u Jablaničkom okrugu u toku je realizacija 21 projekta javnih radova u kojima je angažovano 273 radnika. Ukupna vrednost ovih javnih radova je 37,9 miliona dinara. Deset javnih radova je iz oblasti zaštite i unapređenja životne sredine, pet obuhvataju infrastrukturu, a šest je iz oblasti socio-humanitarne i kulturne delatnosti.

Za javne radove prijavilo se 1.700 kandidata koji se vode na evidenciji NSZ u Leskovcu. Prioritet prilikom angažovanja imala su lica starija od 50 godina, pripadnici romske populacije, samohrani roditelji, korisnici materijalnog obezbeđena i druge ranjive grupe nezaposlenih radnika.

U leskovačkoj opštini u toku je realizacija osam projekata u vrednosti od 22 miliona dinara, a angažovano je 145 radnika. U Vlasotincu, Lebanu, Medveđi i Bojniku odobrena su po tri, u Crnoj travi, najmanjoj opštini na jugu Srbije, odobren je jedan program, a vrednost radova se kreće do pet miliona dinara.

Jovan Stošić, organizator programa zapošljavanja u NSZ Leskovac, ističe da se u Leskovcu najviše radi na uređenju trim staze na Hisaru, poznatom brdu, u dužini od 550 metara, u opštini Lebane radi se na izgradnji vodovodne mreže u mesnoj zajednici Šumane, ograda u OŠ „Vuk Karadžić“ i sređuje se kanal u MZ Veliko Vojlovce. Ukupna vrednost radova je sedam miliona dinara.