Arhiva vesti
                   

NAJMLAĐI HUMANITARCI PLESOM I IGROM SAKUPILI VIŠE OD 70 000 DINARA

16. Maj 2019.

Medveđa – Na 16. Humanitarnoj priredbi “Deca za decu” održanoj u organizaciji Predškolske ustanove “Mladost” iz Medveđe, najmlađi humanitarci sakupili su 62 hiljade i nešto više od 9,5 hiljada, prikupljenih na prodajnoj izložbi radova dece vrtića za porodicu Mladenović, čije je dete u jako lošem zdravstvenom stanju.

Ove godine humana akcija nosila je moto “Dobro se može videti samo srcem”, a svi humani građani mogli su svoj doprinos i dobrovoljne priloge da ostave na samom ulazu Kulturnog centra, gde je i održana predstava.

Deca uzrasta od 2 od 6 godina igrala su, pevala, recitovala, dok su dečica od starije jaslene grupe do predškolaca uz pomoć svojih vaspitačica pripremili koreografije koje su oduševile sve prisutne u sali.

U programu su učestvovala deca centralnog vrtića iz Medveđe i izdvojenih grupa ovog vrtića iz Gazdara, Rujkovca, Leca, Retkocera, Sijarinske banje, Ravne banje i Tulara.

Svoju tačku imala je i pripremna predškolska grupa na albanskom jeziku.

Predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić istakao je da su ovakve priredbe dokaz da solidarnost među ljudima i dalje postoji.

„Meni je drago da je i ove godine sala prepuna ljudi koji su želeli da pomognu, a ovo je još jedan dokazda kada je nekom pomoć potrebna svi se ujedinimo. Nekom naše malo, može znači mnogo. Opština će uvek podržavati ovakve manifestacije i pomagati u skladu sa svojim mogućnostima”, rekao je Arsić.

Direktorka Predškolske ustanove, Dobrila Andrejević poželela je dobro zdravlje detetu i zahvalila se svima koji su dali svoj doprinos.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo