Arhiva vesti
                   

NAGRADNI KONKURS „MAGIJA JE U RUKAMA NASTAVNIKA“ (ROK: 31. MAj 2020)

28. April 2020.

NALED i Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva „Connecting“, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Republičkim sekretarijatom za javne politike i uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), su raspisali Konkurs za izbor najboljih primera nastave na daljinu pod nazivom „Magija je u rukama nastavnika”.

Nove okolnosti i promene koje se dešavaju podstiču nas da im se stalno prilagođavamo i da konstantno učimo. Kako se deo obrazovnog procesa koji je funkcionisao u učionicama preko noći „preselio“ u e-prostor, izazov da mu se prilagodimo je veliki, ali otvara i ogromnu mogućnost za kreativnost i nove ideje.

Imajući u vidu da pokazana inovativnost u izvođenju nastave u promenjenim uslovima zaslužuje široko društveno priznanje, pozivaju se svi nastavnici/e i stručni saradnici/e u državnim ili privatnim osnovnim i srednjim školama koji su u proteklih godinu dana imali vodeću ulogu u  osmišljavanju i izvođenju određenog oblika nastave na daljinu da učestvuju na Konkursu tako što će najkasnije do 31. maja 2020. popuniti onlajn formular na stranici jpd.rs/konkurs i priložiti kratku prezentaciju.

Stručni žiri će izabrati najmanje tri najbolja primera nastave na daljinu koji će biti nagrađeni na osnovu unapred definisanih kriterijuma, uz mogućnost dodeljivanja i dodatnih priznanja. Posebna nagrada publike biće dodeljena na osnovu onlajn glasanja publike na stranici jpd.rs/online-nastava.

Nagrada za prvoplasiranog je učešće na studijskom putovanju u Finsku/Estoniju i laptop, dok ostale nagrade uključuju laptop, tablet, pametni telefon i vaučere za kupovinu e-knjiga kod izdavača Laguna/Delfi. Svi istaknuti primeri biće uvršteni u jedinstvenu javnu bazu najboljih praksi nastave na daljinu.

 Pravila konkursa su dostupna na  https://zuov.gov.rs/wp-content/uploads/2020/04/Pravila_konkursa-najbolj%D0%B0-nastav%D0%B0-na-daljinu2020-2.pdf

Izvor: zuov.gov.rs i Koordinaciono telo