Arhiva vesti
                   

NACIONALNO TAKMIČENjE U SIMULACIJI „TITAN“ (Rok: 12. mart 2021)

5. Mart 2021.

„Dostignuća mladih u Srbiji“ i ove godine organizuju nacionalno takmičenje u simulaciji „Titan“.

„Titan“ predstavlja interaktivnu kompjutersku simulaciju u kojoj se donose kritične ekonomske i menadžment odluke. Kroz simuliranu konkurentsku situaciju na tržištu, timovi srednjoškolaca stavljaju se u ulogu preduzeća koja donose određene poslovne odluke: određuju cene svojih proizvoda, nivo proizvodnje, budžete za marketing, istraživanje i razvoj, i određuju koliko će da investiraju u proširenje kapaciteta. Sve odluke se unose u onlajn računarski program koji, polazeći od ugrađenih parametara, formuliše izveštaje o stanju na tržištu i poziciju svakog od rivalskih timova‐preduzeća.

Cilj ove simulacije je da se u okviru strateške kompjuterske igre ostvare najveći mogući profiti, prodaja i tržišno učešće, a da se učenici upoznaju sa principom funkcionisanja jedne kompanije.

Detaljan opis simulacije i svih njenih parametara je dostupan na https://www.ja-serbia.org/wp-content/uploads/2019/02/vodi_kroz_takmi_enje_titan_54906.pdf.

Prijave su otvorene do petka, 12. marta 2021.godine.

Timovi se sastoje od dva učenika, a možete prijaviti najviše 10 timova iz jedne škole. Jedan učenik se ne sme takmičiti u dva ili više timova.

Prva runda takmičenja će početi u utorak, 16. marta, a nastavnici i učenici iz prijavljenih timova će sve detalje takmičenja dobiti mejlom nakon isteka roka za prijavu. Spremite se za dinamičan mart i april!

Za takmičenje možete da se prijavite na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdEktlYxtWn3nupKV-OzMPiGqdf1NHUuUySKBO3p8c48-4yWA/viewform

Za sve one koji žele da vežbaju simulaciju, javna verzija simulacije se nalazi na sajtu http://titan2018public.ja.org/

Izvor: Dostignuća mladih u Srbiji i Koordinaciono telo